Kuljetusten hiilen vähentämisessä on kolme avainta

Kuljetusten hiilen vähentämisessä on kolme avainta

1. vähentää matkustustarvetta,
2. vähentämällä matkan energiankulutusta siirtymällä liikennemuodoista muunlaiseen liikennemuotoon, kuten pyöräilyyn tai kävelyyn, ja
3. vähentämällä jäljellä olevan energiansiirron hiili-intensiteettiä käyttämällä uusiutuvia energialähteitä.

Pelkästään sähköajoneuvojen käyttö ei takaa vähähiilisiä päästöjä, ja se riippuu verkon hiilidioksidipäästöistä. esimerkiksi hiilipohjaisella sähköllä toimiva sähköauto aiheuttaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin perinteinen bensiini- tai dieselkäyttöinen auto.
Seuraava taulukko näyttää polttoainesyklin (hyvin pyörästä) kasvihuonekaasupäästöt eri henkilöautotekniikoissa. On huomattava, että kaikki biopolttoaineet eivät ole yhtäläisiä: kolmannen sukupolven biopolttoaineet ovat kestävämpiä.

Liikkuvuuden palveluna (MaaS) -konsepti on saamassa vetoa. Ihmiset ovat tottuneet käyttämään älypuhelimiaan taksien tilaamiseen ja jopa polkupyörien varaamiseen. sekä suunnitella matkojaan. On helppo nähdä, kuinka tämä voi kehittyä koordinoiduksi liikennepolitiikaksi. Kaupunkeissa on sovelluksia, jotka tarjoavat kansalaisille mahdollisuuden suunnitella matkansa optimaalisen liikennemuodon perusteella, ja varata tai vuokrata pyörä, taksi tai ottaa julkinen liikenne tai käyttää carpool tai vuokrata auton. Päästöjä ja ruuhkia tulisi vähentää seurauksena.
Tässä on VTT: n visualisointi siitä, kuinka näiden trendien yhteisvaikutus voisi näkyä.

VTT

Toivottavasti sen pitäisi olla halvempaa myös matkustajille. On arvioitu, että Yhdysvaltojen kotitaloudet käyttävät keskimäärin vuonna 2005 noin viidenneksen tuloistaan, 8300 dollaria, kuljetuksiin (noin 95 prosenttia tästä itsenäisiin kuljetuksiin). Euroopan tasolla tämä vastaa 6000 euroa. Tämä on valtava määrä rahaa verrattuna esimerkiksi siihen, mitä ihmiset käyttävät viestintäkuluihin.

Jos ihmisiä voidaan vakuuttaa siitä, että ilman yksityistä ajoneuvoa ja kuluttamalla vähemmän kuin vuodessa muihin liikennepalveluihin, saadaan heille hyvä arvo samalle palvelutasolle, kuljetusyritykset voivat nähdä tiensä tuloihin

Chariot e-bussi

Chariot e-bussi

Yksi vahva haastaja julkisen liikenteen linja-autoille saattaa olla Chariot-e-bussi, jota parhaillaan kokeillaan Sofiassa, Bulgaria. Tämä väylä käyttää ultrakondensaattoritekniikkaa, joka mahdollistaa sen, että se tarttuu jarruttamiseen liittyvään energiaan ja käyttää sitä väylän työntämiseen eteenpäin saavuttamaan aikaisemmin saavuttamattomat alueet sähköbusseille.

Tällaisia ​​linja-autoja on käytetty Shanghaissa jo yli seitsemän vuotta, mutta ne ovat vasta alkamassa toimia Euroopassa.

Chariot Motorsin hallituksen puheenjohtaja Zwika Zimmerman sanoi: “Tämä on ensimmäinen Euroopan busseilla varustettu sähköbussi, joka ei vaadi perinteistä akkujen lataamista ja voi kattaa koko reitin yhdellä latauksella, joka vaatii vain muutaman minuutin. Euroopan kaupungit kohtaavat kasvot. lisääntynyt julkisen liikenteen kysyntä samalla kun kohtaavat lisääntyviä huolia ilman pilaantumisesta. Sähköbussit voivat sekä vastata kysyntään että puuttua niihin. ”

Chariot-e-linja-autojen lataus

Uudella linja-autolla on tavanomaisen linja-auton autonomia ja hyötykuorma, ja se ajaa 23 km edestakaista reittiä yhdellä, muutaman minuutin maksulla joka kerta palatessaan terminaaliinsa. Sen keskimääräinen päivittäinen energiankulutus on jo testattu Sofiassa olevan noin 0,95kWh / km. Valmistajien mukaan se on 2,5 kertaa vähemmän energiatehokasta kWh / km suhteessa kuin dieselbussit ja kolme kertaa vähemmän intensiivistä kuin paineistetut maakaasu (LPG) -bussit.

Leslie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *